11 ok, hogy miért válaszd az üvegcsomagolást 


Egy jó pálinkát, málnaszörpöt vagy sárgabaracklekvárt nehéz lenne bármi másban elképzelni, mint üvegben. De az üvegcsomagolás manapság már jóval többet tud ennél! Végigkísér a napodon, a konyhából a munkahelyedre, a boltokba, a piacra, sőt még a vállalkozásod nívóját is emelheti.11okot is mutatunk most arra, hogy miért az üvegcsomagolás a legjobb.

 

1. Az üveg csupa természetes anyagból készül.

 

A mindennapok során olyan sok mesterséges vegyülettel találkozunk, adalékanyagokkal, tartósítószerekkel, szmoggal, kemikáliákkal, hogy felüdülés természetes, ásványi anyagokból készült üveget használni. Ami ráadásul tartós és újrahasznosítható. Azért is tökéletes választás például ételek és italok csomagolásához, mert nem tartalmaz káros vegyszereket, nem veszélyezteti a benne tárolt élelmiszereket.

 

2. Biztonságban tarthatsz benne szinte bármit.

 

Az üveget a legbiztonságosabb csomagolóanyagként tartják számon, mert a gyártás során nem igényel semmilyen további bevonatot, fedőréteget, és nem lép más anyagokkal káros reakcióba. Szinte bármit tárolhatsz benne, hidegen, melegen, nem kell attól tartanod, hogy az egészségedre veszélyes anyagok oldódnának ki belőle.


 

3. Az üveg környezetbarát és újrahasznosítható.

 

Mivel olyan könnyen hozzáférhető és természetes alapanyagokból készül, mint a homok, a mészkő, a szóda, ezért az üveg előállítása kifejezetten környezetbarát és gazdaságos. Az újrahasznosított üvegek feldolgozása ráadásul még energiatakarékos is.A megvásárolt és felhasznált üvegeket pedig egyszerűen elmoshatod, és újratöltheted, ahányszor csak akarod.

 

4. Műanyag zacskó helyett is használhatod bevásárlásnál.

 

Egyre több helyen nyílnak csomagolásmentes boltok, ahol nem terhelik a környezetet műanyaggal. De nemcsak ezekben az üzletekben, rengeteg helyen vásárolhatsz úgy, hogy üvegbe kéred a portékát. Rizst, tésztát, lisztet, magokat, fűszereket, savanyúságot, sőt akár a macskatápot, kutyatápot, de még a mosószert is.

 

5. Praktikus és látványos tároló.

 

Az üvegcsomagolásban már az is nagyon szuper, hogy átlátszó. Mert azonnal láthatod, hogy mi fogyott el a kamrapolcon, és hogy valóban kakaópor van-e az üvegben, nem pedig teafű. Díszítheted, fel is címkézheted, és összeválogathatod a számodra legvonzóbb formájú üvegeket. A fürdőben jól rendszerezheted a vattapamacsokat, fültisztítókat, sminkecseteket, a nappaliban pedig a szuvenírek kaphatnak üvegcsomagolást. Tengerparti kagylók, kavicsok, fényképek, mozijegyek. És persze sokan használják perselynek a befőttesüveget, háztartási kiadások elkülönítésére vagy az aprópénz tárolására.

 

De nem csupán az otthonodban kamatoztathatod az üveg esztétikus megjelenését. 

6. Elegáns megoldás a termékeid csomagolására.

 

Az üvegcsomagolás nagy előnye, hogy teljes védelmet nyújt egy-egy terméknek hosszú távon is, egyben növeli az értékét azzal, hogy rögtön láthatóvá teszi a vásárló számára. Még azelőtt pozitív benyomást tehetsz a vevőidre, hogy megkóstolnák vagy felhasználnák a termékeidet. Egyedi dizájnt is adhatsz a csomagolásnak! Az üveg formázásának, színezésének, címkézésének csak a fantáziád szabhat határt, kitűnhetsz a saját márkáddal a versenytársak közül.

 

7. Milyen jó is színesben látni a világot.

 

Az üveg esztétikus, könnyen tisztítható, újratölthető, és még a színét is megválaszthatod. Legyen szó egy házi készítésű likőrről, szörpről, vagy a céged teljes termékcsoportjáról, egy jól megválasztott színnel odavonzod a tekinteteket. Plusz előnye a színes üvegnek, hogy megvédheti az üveg tartalmát az erős fénytől.

 

8. Az üvegcsomagolás frissen tart, és megőrzi az értékes aromákat.

 

Az üveg kiválóan véd a nedvességtől, az oxidációtól, a különféle kártevőktől. Közben még a finom aromákat, értékes illatanyagokat is megőrzi, ezért hosszútávú tárolásra is alkalmas. A megfelelő fedők, csavaros zárak, kupakok segítségével légmentesen lezárhatók, de még a nyitott üvegek is remekül felhasználhatók. Egyre többen gondoznak például fűszernövényeket befőttesüvegekben.


 


9. Nemcsak befőzéshez, fagyasztáshoz is jó választás!

 

Üvegben is elteheted az ételeket, italokat a mélyhűtőbe, nem fog megrepedni, ha betartasz pár szabályt. Fagyasztásnál ne töltsd tele az üveget, csak háromnegyed részig. A fedelet is csak lazán tekerd rá, elég utánaigazítani, ha már megfagyott a tartalma. A megtöltött üveg ne legyen szobahőmérsékletűnél melegebb, mielőtt a mélyhűtőbe teszed, kivételkor pedig hagyd egy kicsit felmelegedni. A fagyasztóban legyenek elválasztva az üvegek egymástól, ne koccanjanak össze.

 

10. A csomagolásból rögtön tálalhatsz is.

 

Akár otthon látod vendégül a barátaidat, akár a  kávézódban, éttermedben állítod össze a menüt, a saláta, a smoothie, a forrócsoki és a desszert is mehet üvegbe. Friss, dizájnos és nagyon menő tálalás! Jól mutat majd a zöldség mix, a krémes tiramisu,a profiterol egy befőttesüvegben vagy egy csatos üvegben. Sőt még elvitelre sem kell a csomagolással külön bajlódni.


 


11. Ajándékot csomagolnál?

 

Válaszd az üveget! Egyedi üvegpalackban, dekor palackban, de még egy befőttesüvegben is sokféle ajándékot nyújthatsz át stílszerűen. Finom italokat, ételeket, kozmetikumokat, recepteket, közös emlékeket. Rokonoknak, szerelmeknek, barátoknak, munkatársaknak. Az ünneplés után pedig a csomagolás lesz a bónusz!